sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Hoidettavana..

Siirtyminen kotiin lauantaina oli niinkin rankkaa, että unillehan sitä oli melko suoraan mentävä. Jalkaakin jomotti pystyssä olo, joten Panacod nassuun ja pian olinkin unten mailla (sekä vallannut vanhempieni parisängyn). Puolentoista tunnin tirsojen jälkeen jaksoikin siten liittyä vanhempien ratkiriemukkaaseen seuraan seuraamaan lauantai-illan parhaimmistoa telkkarista. Tseikkarinkin kanssa taisi vierähtää tunti puhelimessa hölistessä kaikenlaisia juttuja.

Yö sujui yllättävän hyvin. Jalkaan ei sattunut ollenkaan ja koko yö tuli nukuttua kuin tukki. Nukkumisasennot ovat tällä hetkellä hieman rajalliset ja siitä johtuen aamulla olikin hieman puutunut ja kankea olo. Olisi niin tehnyt mieli venytellä kunnolla, mutta venyttely jäi nyt tilanteesta johtuen vajaavaiseksi.

Ehkä hippasen harmitti lauantailta väliin jääneet tankotanssitunti, keilaus, ruokailu hyvässä seurassa ja tanssilattian valloitus, mutta nämä jutut otetaan kyllä korkoineen takaisin, kun jalka on saatu kuntoon.

Sunnuntaina kotiapulainen palasi reissuiltaan ja suuntana oli oma koti. Vaikka hoito vanhempien luona oli ihan loistavaa, vajaa vuorokausi sitä kuitenkin riittää..
Kotiin pääsy tuntuu aika luksukselta. Tosin päiväunilta heräsin siihen, kun rintaa pisti ikävästi. Tuntui siltä, kun yli suurta palloa olisi työnnetty putkessa eteenpäin. Joku ammattilainen voisi koittaa analysoida tätä (Lennuuu?), että pitäiskö tässä nyt lähteä jonnekin tätä tutkituttamaan vai ei. Toistaiseksi ratkaisin asian pistämällä itseeni napapiikin (jonka tulen pistämään vatsanahkaani seuraavat kolme viikkoa, kiitos sukurasitteiden tässäkin asiassa). Se on aikas vekkulia hommaa se pistäminen. Ensin neula ei meinaa upota vatsanahkaan ja yhtäkkiä se hulahtaakin ihan helposti, sitten ei muuta kuin ruisku tyhjäksi ja homma on hoidettu. Kaikkeen sitä onkin tässä parin päivän aikana joutunut ja tottunut.

2 kommenttia:

  1. Pistääkö sitä jatkuvasti vai ajoittain? Onko se laaja-alaista vai paikallista? Vaikuttaako asento kipuun? Onko hengittäminen normaalia kivun aikana? Sanoitko, että sulla ei ole kipsiä?

    Jos makuuasento pahentaa kipua ja sitä on ajoittain, niin se on todennäköisesti närästystä. Oot syönyt epäsäännöllisesti ja ollut tavallista enemmän makuuasennossa. Vatsahapot pääsee silloin helpommin ruokatorveen ja ärsyttää sitä.

    Se napapiikki (Klexane?) ehkäisee veritulppaa. Siitä ei tarvitse olla huolissaan, jos jalka ei turpoa mahdottomasti, kylmenee tai punoita/sinertä tai jos ei tule hengitysvaikeutta (pahaa sellaista).
    Kipsiä kyselin, koska se altistaa veritulpalle.

    Veikkaan kuitenkin ensimmäistä. Närästys / ruokatorven tulehdus ei ole vaarallista. Voit testata mun teoriaa juomalla samarinia. Jos olo helpottaa, syy on selvä :)

    Auttoiko tämä? :)

    VastaaPoista
  2. Ajoittain tulee ja nyt paikallistuu enemmän juuri tuonne ruokatorveen.
    Ei oo kipsiä vaan walkeri ja komprimoiva sidos. Huomenna saa avata paketin ja pääsen ihmettelemään haavaa. Ehkä jopa tuuppaan kuvan tännekin. Kipsiä ei oo tiedossa, vaan tolla walkkerilla mennään koko homma läpi. Ihan hyvä niin.
    Kiitos Lennu diagnoosista! Nyt voin mennä rauhassa nukkumaan. Peukalo muuten unohtui tässä koko hässäkässä näyttää lääkärille, mutta se onkin nyt omalla painollaan parantunut. Hyvin täällä porskutellaan menemään !

    VastaaPoista