perjantai 1. heinäkuuta 2011

Heti perään toinen ravintolabloggaus

..kun kerran tällä viikolla on erinäisiä aktiviteettejä ollut. Mikäs sen mukavampaa kuin juhannuksen jälkeisenä maanantaina toimia isäntänä kymmenen hengen pohjoismaiselle kolleegaryhmälle. Koko päivä ensin work shoppia ja neukkarissa istumista, jotta voi huomata, että aikataulu menikin sen verran pitkäksi ettei ehdi kotiin edes kääntymään ennen illalista.

Syömään suunnattiin Sassoon, joka olikin oikein oiva valinta, josta kauppatorin ja Espan vilinää pystyi seuraamaan.

Alkuun nautittiin: Insalata caprese con burrata mozzarella - Burrata-mozzarellaa, tomaattia, basilikaa ja oliiviöljyä. Valinta ei varmaan yllättänyt ketään - yksi suurimmista suosikeistani. Oikein maukasta ja tomaatit olivat mehukkaan kypsiä.

Pääksi: Penne rigate all’amatriciana con salsiccia Penne rigate –pastaa ja maalaismakkaraa tomaattikastikeessa. Oikein maukasta pastaa ja maalaismakkarat olivat loistavia. Mausteissa ei oltu pihistelty. Ainoastaan valkoviini ruokajuomani oli liian pliisu, olisi vaatinut kaverikseen kunnon punaviinin, mutta tämä nyt taas oli oma valinta.

Jälkeen: Panna cotta ai fiori d’arancio con sorbetto all’arancia Appelsiininkukka panna cotta ja appelsiinisorbettia. Tämäkään valinta ei varsinaisesti yllätä ketään, sillä pannacotta on mun bisnes. Tällä kertaa itse pannacotta oli oikein maukas ja sorbetti raikas sen kaverina. Tosin lisänä oli hedelmiä, jotka olivat miltei kuin suoraan purkista eli jokseenkin liian värikkäitä ja mauttomia. Niistä en annoksessa pitänyt, mutta tällä kertaa ei tarvinnut siis todeta, että itse tekisin parempaa pannacottaa.

Jälkiruuan yhteydessä tilasin myös kahvin, mutta se saapui vasta jälkiruuan syönnin jälkeen. Tämä hieman kummeksutti. Tarjoilija olisi voinut mainita siitä, että niitä ei tuoda yhtäaikaa. Muuten ilta oli varsin onnistunut. Ravintola oli täynnä väkeä, mutta ei kuitenkaan meluisa. Valoisa fiilis ja liikennevaloissa bongattu irokeesi-sarvipäämotoristi jäivät mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti