perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kesämeininkiä

Heti alkuun kerrottakoon, että perinteinen etelän loma on vietetty, mutta dokumentointi on tällä hetkellä hieman vaiheessa. Se taas johtuu siitä, että päälle on pukannut remontti-&kämpän myyntikunnossa pitämis-projektia.

Remontti koskee toki uutta asuntoa. Ihan vaan for your information: pientä pintaremppaa ei ole olemassakaan. Tämä vaan siitä johtuen:

1. kun ne kaikki kamat on kärrätty sieltä kämpästä ulos, niin ne seinät on aika karsean näköisiä ja niiden alta paljastuukin edellisen asukkaan tekemä maalaus. Se maalaus on toki tehty niin, että kirjahyllyä ei ole irroitettu. Puoli seinää on siis aivan eri väristä. Maalia on vähän sudittu sinnepäin eikä rajaamista harrastettu. Siitä johtuen liilahkoa maalia on nyt aikalailla katonkin puolella. Kattoa on myös sudittu, jollain ihan muulla maalilla kuin olisi ollut tarkoitus. Sielläkin on siis "kiva" paikkamaalaus.

2. Lattiassakin on yllättäviä jälkiä. Matoilla kun saa peitettyä asioita niin kivasti. Jos sillä maton taustapuolella on vielä kiva kumipohja, niin viimeistään irroitusvaiheessa siihen kumiin jää osa lattiamaalista ja lattiaan kiva kuvio maton pohjasta.

3. Kun ne seinät ovat niin kamalan näköisiä, niin ne pitää maalata. Maalaamista ennen ne kannattaa pestä. Pesuhomma ei kuitenkaan ole niin kovin pieni. Pitää pestä ja huuhdella. Allit saa toki tässä vaiheessa hyvää treeniä. Näin illalla homma on ok, mutta katotaas miltä päivänvalossa asia näyttää.

Muuten tänään on opittu se, että seinien pesuun on oma aineensa eikä tavallisia pesuaineita kannata käyttää, kun ne jättävät kalvon seinän pintaan, mihin taas maali ei vältsysti sitten kiinnity kivasti. Muuten on opittu se, että sabloonan käyttäminen maalauksessa on so last season, mutta koitetaan nyt kuitenkin sitä. Ainahan sen päälle voi sitten maalata uudelleen. Kolmas opittu asia on, että tapetit tilataan ja niitä sitten odotellaan 1-4 viikkoa. Hmph. Ja minä kun haluaisin päästä heti tekemään.

Positiivista oli tässä päivässä Muuralan Värisilmän kesähessu. Kesähessu oli oikein asiantunteva ja tuli tarjoamaan apuaan. Eli varsinaisesti ei voisi sanoa kesähessuksi, kun oli niin aktiivinen ja avulias. Toisin sanoen hyvä myyjä. Pikanttina lisänä se, että kesähessu myös tarjoutui auttamaan kantamaan kaikki seitsemän eri kokoista maalipänikkää autolle. Toivottavasti Kesis pääsi itse kotiin kuivana kevarillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti