lauantai 25. tammikuuta 2014

Follow your own star!

Tällä viikolla oma tähti on vienyt tallille useamman kerran. Maanantaina sekoiltiin maneesissa ja koitettiin olla poissa muiden tieltä. Ei helppoa, kun ratsukkoa menee suuntaan, jos toiseen. Laukalla taikka ravilla. Joku vielä lävistäjääkin pitkin. Huh. Tiistaina heppaope ei vissiin ollut ihan vakuuttunut mun taitojen ja hevosen matchaamisesta, mutta niin vaan sekin keikka hoidettiin kotiin, jopa kehujen kera. Keskiviikkona keräiltiin ohjaa, jos toista käteen. Ihan ulalla oltiin ja vekkuli heppa ottikin ilon irti. Ruotuun palautus sitten veijarille tapahtui torstaina vähän vähemmillä ohjilla. Perjantaina olikin sitten hanuri hellänä ja kädet kipeänä eli tyydyttiin kävelyyn keskuspuiston maastoreiteillä. Eipä oo muuten ollenkaan huono homma sekään, että kotoota voi kävellä tallille ja tallilta töihin. Keskusta ei kuitenkaan niin

Ihan ku tässä olis vähän heppakärpänen puraissut. Kivahan se on toki. Ja jos vaihteeksi jonkun sanasen sanoo akillesjänteeseen liittyen, niin pientä toispuoleisuutta sitä on edelleen jaloissa, mutta ratsastus on kovasti kehittänyt tasapainoa ja palauttanut oikeaa asentoa lantioon, joka tukijalkineen käytöstä meni aikanaan vinksalleen. Konstit on siis monet.

Tällä viikolla täytyy kiittää ihmisten luottamusta, kun ovat oman heposensa minun haltuun uskoneet. Eivät oikeastaan ole minua hevosten kanssa toimimassa nähneet, mutta silti tuon lempeän jätin antoivat minulle liikuteltavaksi. Tykkään. Muuten viikon hyviä asioita ovat olleet aurinko, laskiaspulla ja borssikeitto. Kestosuosikit. Kiitokset myös työkaverille, joka kiltisti palauttaa minut tarvittaessa kotiovelle.

Ai niin, pitäiskö jonkun jutun liittyä tuohon otsikkoonkin.. Oma tähti on siis tällä viikolla viitannut hevosteluun ja mikäs sen parempaa. Sehän on laji, joka ei ikää katso. Ehkä tavoitteena sen suhteen voisi olla pääsy "The Century Clubiin", jossa ratsukon yhteenlaskettu ikä on 100 vuotta. Sinne on onneksi matkaa. Heposet, kun aika harvoin elävät 30-vuotiaiksi eli omaa ikääntymistä tässä sitten odotellaan. Clubiin pääsyn edellytyksenä on suorittaa mikä tahansa kouluratsastusohjelma, joten aikaa on treenata rata taikka kaksi.

3 kommenttia:

  1. Heppakärpäsen purema on vakava juttu.

    VastaaPoista
  2. No niin on, voiko siihen saada jossain hoitoa?

    VastaaPoista
  3. Hieno homma, jos heppailu on korjannut jänneissuen virheasentoa! Tämä on iloinen uutinen :)

    VastaaPoista