perjantai 3. tammikuuta 2014

I constantly make lists and itineraries and then can't stick to any of them.

Kovasti oli lehdet täynnä ohjeita siitä miten nyt vuoden vaihtuessa voi aloittaa eri elämänsaroilla paremman elämän. Oli parisuhdevinkkejä ja erityisesti säästövinkkejä. "Jos kulutat kahvilaan x määrän euroja viikossa on se y määrä kuukaudessa ja z määrä vuodessa. Ajattele kuinka paljon jää säästöön, jos jätät kahvin juomatta." No mitä mä sitten niillä säästöillä teen, kun kärttyilen, kun en ole saanut hyvää kahvia. Tai erityisesti, kun ei ole nyt mitään erityistä säästökohdetta.

Pitää toki olla pikku puskuri pahan päivän varalle, mutta kaikesta ei tarvitse tinkiä. Varsinkaan, jos on kyse kuitenkin melko pienistä nautinnoista.

No mutta kuitenkin itse aiheeseen eli ohjeisiin ja listauksiin. Moni kokoaa (tai ainakin nyt hätäpäissään ja alkuinnostuksissaan hihkuu lähtevänsä kokoamaan) yhteen purkkiin joka päivä asian, josta on kiitollinen tai joka teki sinä päivänä hyvälle tuulelle. Tätä koitan minäkin, mutta purkit taidan skipata ja pistää niitä tänne sähköiseen purkkiin.

Toinen, mikä jäi kummittelemaan mieleen, oli lista asioista, joita haluaa tehdä. Ajattelin tämän laajentaa niin, että listalle tulee asioita, joita haluan tehdä sekä myös niitä, joita haluan oppia tekemään. Nämä niin kuin muistutukseksi itselle ja niihin voi sitten palata pitkin vuotta ja ehkä lopussa katsoa miten kävi. 

Tästä lähtee nyt nämä listaukset:

Tällä viikolla kiitän:
  • Koiria aamulenkeistä, en mä muuten olisi mitenkään päässyt hereille ja töihin tällä viikolla.
  • Keittotaitoisia ystäviä, koska tuloksena on erittäin hyvää ruokaa ja seuraa.
  • Brasseja hyvistä drinkeistä.
  • Kärsivällisiä ja kannustavia ratsastuksenopettajia. He jaksavat katsoa sitä räpellystä viikosta toiseen ja vieläkin kannustaa.
  • Niitä yllättäviä pieniä tilanteita, joissa joku on muistanut minut. Tällä viikolla sellainen tilanne johti siihen, että päästää rekun kanssa huippukouluttajan viikonloppuun mukaan.
Asiat, joita haluan:
  • New York: edelleen käymättä ja nyt yhdet mussut on siellä lomailemassa
  • Ratsastuksessa haluan oppia pitämään tuntuman. Miten se voikaan olla niin vaikeaa ja miksi mä aina heitän sen vaan pois. Tähän pitää keskittyä. Jos joku on nyt huuli pyöreänä mikä se tuntuma on, niin sillä tarkoitetaan sitä, että ratsastaja voi saavuttaa hyvän kuolaintuntuman, kun hän hallitsee istuntaansa niin, että vakaa perusasento säilyy tasaisesti kaikissa askellajeissa ja istunnan vakaus mahdollistaa käden mukautumisen hevosen pään liikkeisiin.Omassa tapauksessa enemmän sitä, että ne ohjat pysyy tasaisesti kädessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti