tiistai 4. lokakuuta 2011

Muutama sanan remontoinnista ja muutosta..

Ihan ensiksi. 110cm leveään ovi aukkoon on miltei mahdotonta löytää valmista ovea. Niitä vaan ei ole. Tai voi niitä teettää. Melko suolaiseen hintaan. Helpointa oli lopulta hieman muokata ystävän kellarikomerossa tallella olleita ovia. Mielellään sen muokkauksen saa tehdä hyvissä ajoin eikä muuttoa edeltävänä iltana, jolloin jo kämpän siivous on jo tehty. Voin kertoa, että sirkkelöinnistä ja hiomisesta pöllyää ihan hyvin tavaraa ympäriinsä. 
Ovet on nyt vielä viimeistelemättä eli maalia pintaan saadaan odottaa nyt tovi, kun ei niitä täällä sisällä nyt voi työstää.

Muuttopuuhissa kannattaa henkisesti varautua siihen, että ainakin osa jampoista on ihan teinejä tienaamassa taskurahaa. No ainakin "Tero" (nimi muutettu) oli. Teron saldoksi tuli: 
  • 4 kpl nokkakärryistä tipautettuja laatikoita. No totta kai sen piti yrittää niitä lykkiä katukivetykselta alas, kun muutkin olivat niin tehneet. No ei mennyt putkeen. Viidestä laatikosta neljä kippasi ja kamat levälleen keskelle katua. Aikas paljon pyykkiä tuli ja kuin ihmeen kaupalla vain yksi rikki mennyt teema-kulho.
  • 1 kpl rikkoutuneita pahvilaatikoita. Jotenkin se kahva vaan antoi periksi, kun siihen päälle kasasi kaikkea kamaa
  • Aika monta kolahdusta. Milloin oviaukko kolisi, milloin seinä.
  • Yksi lipaston melkein keikautus. "mä vaan vaihdan hyvän otteen".
  • Muutaman laatikon leväytys pitkin muuttorekkaa. En tiedä miten se onnistui, mutta niin siinä vaan kävi. Vihoviimeisenä rekasta vieri ulos punainen lankakerä. Olisi vissiin pitänyt antaa se "Terolle" tsemppilahjaksi. Josko se punainen lanka hommaan olisi sitten ollut löytynyt.
Huh. Tällä hetkellä muuttolaatikot on tyhjennetty, joskaan kaikille tavaroille ei vielä ole omaa paikkaa. Enää puuttuu muutenkin vaan kirjahylly, eteisen säilytyskalusteet ja liukuovet, matot, löhötuolit medialoungeen.. Muuten kai sitten alkaa olemaankin jo kohtuullisesti edes hieman sinnepäin minne pitäisi olla. Puuh. Onneksi tätä ei tarvitse tehdä usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti