perjantai 22. lokakuuta 2010

La Table

Viime lauantaina muuten testailtiin La Tablen tarjontaa. La Table löytyy Ludwigin kadulta ja ainakin tällä hetkellä sinne kannattaa tehdä hyvissä ajoin varaus.
Alkuun saatiin ranskalainen katkerodrinkki, joka ei kuitenkaan tainnut nousta yleisän suosikiksi. Sen nimeähän en nyt enää muista enkä varmaan osais kirjoittaa muutenkaan oikein, mutta jokin tietyn alueen drinkki se oli ja väri olu pistävän keltainen.

Alkuun turskabrandade eli vähän niin kuin lihaperunasoselaatikko, mutta kalasta. Höysteenä katkarapuja ja paprikakastiketta. Hyvää oli.

Pääruuaksi mausteista karitsahöystöä ja chorizoa. Karitsaa oli paljon ja chorizo oli maukasta. Oikein hyvin toimivat yhteen. Ainoa miinus kulhomaisesta lautasesta, josta oli hieman haastavaa syödä.

Jälkiruuaksi kookos-valkosuklaamousse ja persikkahilloke, joka oli ehkä kuitenkin persikkahilloke moussella. Ei se kuitenkaan haitannut. Varsin maukas ja raikas paketti.

Palvelu tuntui aluksi nuivalta ja töykeältä, mutta myöhemmin paljastui, että tarjoilija nyt muuten vaan oli kuivan huumorin harrastaja. Paras heitto oli juuri tuota kookosmoussea kuvaileva: " No on se varmaan hyvää, jos tykkää kookoksesta. Henk.koht. en siitä pidä, koska siitä tulee vaan mieleen Pizbuinin aurinkorasva. Liekö sitten sitä tullut pienempänä syötyä liikaa." Pisteet myös toiselle tarjoilijalle, joka heti tajusi mistä on kyse, kun kyseltiin poraa. Silmänräpäyksessä pöytään löytyi jääkylmää rutikuivaa kotimaista valkoviiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti