keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Jauh Jauh

Mikä tässä on ku jokin uutisotsikko saadaan aikaan, niin siitä asiasta sitten jauhetaan maailman tappiin asti ?
Viime viikkoina ensin jauhettiin Chilen kaivosmiehistä, nyt homoista ja kirkosta ja kohta varmaan sitten homoista Chilen kaivosmiehistä kirkossa..
Puuh. Käsittämättömästi pitää sitten jokainen kivi kääntää ja lausuntoja asiasta saada. Itseä on huvittanut se, että nyt homoasiasta on sitten pitänyt ihmisten ihmetellä, että mites nää asiat omissa harrastuksissa ja muissa riennoissa menee. Ollaanko sitä avoimia vai ei, hyväksytäänkö vai ei. Useimmissa asioissa kuitenkaan sillä seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään merkitystä. Tuskin se nyt kuitenkaan mihinkään esim. urheilusuoritukseenkaan vaikuttaa, tykkäätkö tytöistä vai pojista. Kummalista.
Miksei tässä kohdin kysytä esimerkiksi sitä miten läski vaikuttaa jonkun suorittamiseen ? Uskoisin kuitenkin, että lihavia ihmisiä ja lihavuuden aiheuttamista terveyshaitoista kärsiviä on maailmassa enemmän kuin homoja tai lesboja. Miksi lihavuus ja siihen liittyvien elintapojen harjoittaminen ja eteenpäin välittäminen on ihan sallittua? Mässäilyhän on kuitenkin suuren kirjan yksi kuoleman synneistä. Jep. Se siitä paasauksesta.

No joo, toinen vuosisadan huijaus on elintarviketeollisuus. Aitoa Ruokaa kertoo tästäkin lisää. Oma suosikki on Guacamoledippi, joka on noussut suosioon Suomessakin, mutta mitä siinä on? Ei ainakaan avokadoa niin kuin pitäisi. Santa Marian Guacamole Dipissä sitä on 1,5 prosenttia, Rainbow’ssa 6,7 prosenttia. Pohjat vetää Pirkan guacamoledippi, jonka alkuperämaa on Alankomaat ja valmistusmaa Belgia. Se sisältää avokadoa huimat 0,7 prosenttia!

Ou jee! Eli käytännössä parempi tehdä itse kuin ostaa kaupan tyhjää täynnä olevia eineksiä ja valmisteita. Aikamoinen velho tässä saa olla, että tietää mitä valmiit tuotteet pitää oikeasti sisällään. Ite pitäis kaikki kasvattaa ja valmistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti