tiistai 1. huhtikuuta 2014

I'm exhausted trying to stay healthy.

Niin, tässä pientä pähkäilyä julkisesta terveydenhuollosta. Kävipä niin, että toissa viikolla heräsin sen tehokkuutta ajattelemaan, kun kummitytöllä oli silmätulehdus. No nassikat saavat hoitoa kohtuullisen nopeasti Lasten klinikalta ja oikein porukalla naurettiin sitten, että kyllä naurattaa, kun aikuiset voivat lähteä päivystykseen odottelemaan ja hakemaan silmätippoja ko. sairauteen taikka varata aikaa terveysasemalle johonkin parin viikon päähän.

No karmahan iskee takaisin kuin tuhat volttia. Tietenkin. Itselle tuli vihdoinkin mieleen hommata perussairauteen liittyvää etuutta eli pohjallisia. Tuumasta toimeen ja eiku soittamaan terveysasemalle, miten homma lähtee liikkeelle. Siellä puhelun vastaanottanut henkilö ystävällisesti kertoi, että ei  oikein asiasta tiedä, mutta välittää viestin lääkärille, joka sitten soittelee asian tiimoilta. Miltei siinä sitten viikko varrottiin, että tohtori soittaa ja kertoo asiasta. 

No tohtori piti sanansa ja soitti sovittuun aikaan. Tuloksena oli se, että hän nyt laittaa tästä lähetteen menemään ja kehotti odottelemaan. Lähetteen käsittelyssä, kun voi mennä kuukausi. Jos ei kuukaudessa ala mitään kuulumaan, niin sitten kannattaa ottaa yhteyttä. Ensin oli epäselvää, että mihin sitä yhteyttä pitää ottaa ja sen lisäksi tuli lisäohjeita, että yhteystiedot löydät ihan googlettamalla. Just. Kun hän itse kokeili löytää niitä yhteystietoja, niin vastauksena olikin "oho, no ei niitä yhteystietoja näköjään näin löydykään. Soittele tänne sitten, jos mitään ei kuulu."

No niin, nyt sitten vaan odotellaan. 

Kaverille oli tänään myös ehdotettu kiireellisen ajan saamista terveysasemalle. Kahden viikon päähän. Kai sekin voidaan nopeaksi ajan saamiseksi tulkita. Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti